Yle uutisissa oli Heikki Heiskasen kirjoittama juttu, jossa kerrottiin verkkokauppa Amazonin nostavan työntekijöidensä palkkoja Yhdysvalloissa ja Britanniassa (2.10). Yritykseen on kohdistunut painetta nostaa palkkoja ja palkkapolitiikan arvostelijat näyttävät saaneen aikaan muutosta. Amerikassa myös matala työttömyys ja talouskasvu madaltavat kynnystä vaatia suurempaa korvausta tehdystä työstä. Jutussa mainitaan palkkauksen lisäksi myös suuryhtiöllä työskentelevien ihmisten muita ongelmia, joita raha ei kuitenkaan ratkaise. 

Talouslehti Forbes on kertonut Amazonin johtajan ja pääomistajan Jeff Bezosin olevan maailman rikkain mies, mutta hänen johtamismoraaliaan on kritisoitu useiden tahojen toimesta. Rikkaana henkilönä hänen voi olla vaikea hahmottaa työntekijämassojen heikkoa tilannetta. Vähimmäispalkkoja toki nostettiin etenkin Yhdysvalloissa vanhaan palkkaan suhteutettuna reilusti, mutta on todella harmittavaa, jos nykypäivänä työntekijä ei saa käydä edes vessassa. Tuotantotehokkuudesta pitäisi olla lupa tinkiä edes saniteettitiloissa käymisen verran. 

Jos ajatellaan palkankorotuksen vaikutuksia työmoraaliin, ensimmäinen ajatus on todennäköisesti myönteinen. Työtä tehdään paremmalla mielellä, kun korvaus on mielekäs. Amazon saa palkkapolitiikallaan kirkastettua mainettaan ainakin hieman. Kaikki ennakkoluulot tuskin varisevat pitkään aikaan, mutta ainakin tämä on hyvä alku muutokselle, kuten Britannian GMB-ammattiliiton pääsihteeri Tim Roachekin mainitsi. Ilmoille nousee kuitenkin kysymys. Olisiko palkkaa nostettu, ellei sen vähyyttä olisi nostettu pöydälle? Tuskin, mutta toisaalta muutokseen päästään yleensä protestoinnin kautta. Sen avulla myös Amazonin älytön palkkaus saatiin kuriin, ja se on hieno asia se.