Ylellä julkaistussa uutisessa ”Olli Rehn: Asuntolainojen korot nousevat ensi vuoden syksyllä” (29.9.2018) kerrotaan siitä, että Suomessa ennakoidaan korkojen nousevan viimeistään vuonna 2019 syksyllä. Suomen pankin pääjohtaja on siitä huolissaan ja haluaa varoitella suomalaisia perheitä siitä.

Mielestäni se, että korot nousevat, on huono asia etenkin köyhemmille perheille. Kaikilla ei ole välttämättä rahaa korkojen nousuun. Joillekin taas korkojen nousu ei tunnu missään.

Suomalaiset ovat velkaantuneempia nykyään kuin ikinä ennen. Siksi korkojen nousu on huono asia. Suomalaisille tulee paljon enemmän maksettavaa ja silloin he ovat paljon velkaantuneempia. Velkaantuneisuus ei ole perheille eikä yrityksille hyvä asia.

Monet suomalaiset perheet ovat ottaneet lyhennysvapaata helpottaakseen velkojen maksamista pois. Mielestäni lyhennysvapaa on ihan viisas silloin, kun sitä oikeasti tarvitsee ja perheellä on tarvittavia hyödykkeitä, joihin ei ole oikein rahaa. Kuitenkin, jos lyhennysvapaata pitää kauan, voi korot nousta vielä enemmän, jolloin täytyy loppujen lopuksi maksaa enemmän, mitä aiemmin olisi tarvinnut.