Kalevan uutisessa (Halpa-Halli aloittaa sunnuntaikaupan ensimmäistä kertaa yhtiön 50-vuotisessa historiassa, 22.10.2018) kerrotaan, että suomalainen myymäläketju Halpa-Halli avaa kauppojensa ovet myös sunnuntaisin. Uudistus tulee voimaan 18. marraskuuta alkaen. 

 

Kokkolan Halpa-Halli Oy:n toimitusjohtaja Janne Ylinen kertoo, että kun Halpa-Hallit ovat kiinni sunnuntaisin, se vähentää myymälöiden tuottoa. Tämä on ymmärrettävää, sillä perheet käyvät sunnuntaisin ostoksilla jossain muualla. Kun sunnuntaikaupankäynti alkoi vapautua 1990-luvulla, Halpa-Halli päätti pitää kiinni kristillisestä linjastaan ja olla kiinni sunnuntaisin. Myymäläketjun tuottavuutta laskee myös osan Oulun seudulla olevien liikkeiden sulkeminen.  

 

Mielestäni Halpa-Hallien aukaiseminen myös sunnuntaipäiville on positiivinen muutos. Monet lapsiperheet käyvät ostoksilla Halpa-Hallissa, sillä siellä on nimensäkin mukaisesti edullisempaa kuin monessa muussa kaupassa. Muutoksen avulla ihmiset pystyvät hyödyntämään halpoja hintoja myös sunnuntaisin. Toki kristilliset arvot ja periaatteet voivat olla osalle ihmisistä tärkeitä, mutta ajatellen myymälöiden tuottavuutta, muutos on hyvä.