Iltasanomien taloussanomissa julkaistiin 15.10.2018 talousuutinen, joka koski vanhuksille suunnattujen julkisten sekä yksityisten hoitokotien kalliita hintoja ja huonoa palvelun laatua.  

Nykyinen tilanne hoitokotien kohdalla on selkeästi epäreilu ja siinä on paljon epäkohtia. Kuinka monella vanhuksella on oikeasti omasta eläkkeestään maksettavana yli 5000€ saadakseen hoitoa? Vaikka kyseinen menoreikä onkin välttämätön ja varmasti oleellinen kulutuskohde vanhalle eläkeläiselle, onko se silti oikeutettua repiä vanhusten viimeiset eläkesäästöt ylihinnoitetuille hoitokotiyrityksille? Eikö yhtään vähemmällä selvittäisi? 

 

Epäkohta korostuu edelleen, jos kyseisen hoidon laatu ei edes vastaa siihen kulutettua rahamäärää. Jos jostakin palvelusta pulittaa tuhansia, voisi olettaa hoidon laadun olevan huippuluokkaa.  

 

Jos palvelun hintaa ei voi laskea, niin voitaisiinko hoidon laatua koittaa parantaa? Tämä voisi vähän tasoittaa vaakakuppia, jos vanhukset kokisivat olonsa mukavaksi ja olisivat tyytyväisiä maksusta saatavaan vastineeseen. Ehdottaisin siis hoitohenkilökuntaa ottamaan itseään niskasta kiinni ja opettelemaan kohtelemaan ikäihmisiä heidän ansaitsemallaan kunnioituksella.