Uutinen käsittelee “keskustakuolemia”. Uutisten mukaan keskustoita pitäisi uusia ja siitä pitäisi tulla enemmän sellainen paikka, jossa tehdään jotain, eikä vaan osteta jotain.  

 

Oxfordin professorin Richard Cuthbertsonin mukaan keskustoihin on tultava uusia aktiviteetteja tai ne tulevat kuolemaan kymmenen vuoden sisäänCuthbertson on oikeassa siinä, että ihmiset haluavat tulla viihdytetyksi, mutta mielestäni “keskuskuolemia” ei tule tapahtumaan, vaikka keskustaan ei tehtäisi enempää paikkoja, missä on mahdollista harrastaa jotain aktiviteetteja. Ihmiset tulevat käymään keskustoissa aina. Useat ihmiset käyvät töissä keskustassa sekä ihmiset tykkäävät käydä ruokailemassa tai kahvilla siellä. Monia ihmisiä tulee aina houkuttelemaan keskustan yöelämä ja sekään ei mielestäni tule kuolemaan pitkään aikaan.  

 

Olen samaa mieltä Kauko Arosen ja Arja Sippolan kanssa, jotka sanovat, että keskusta ei tule kuolemaan 10 vuoden aikanaAronen sanoo hyvin uutisessa, että keskustaa ei pidä markkinoida isoina kauppakeskuksina, vaan mukavana ympäristönä, jossa on useita eri aktiviteetteja. Olen samaa mieltä Arosen kanssa myös siinä, että “keskustakuolemia” nähdään ainoastaan kaupungeissa, joissa väestö vähenee ja marketalueet ovat jo toteutuneet tai toteutumassa.