STT kirjoittaa uutisessa Luomuruoan myynti kasvoi reilusti – markkinaosuus edelleen vaatimaton (Yle 8.10.2018) luomuruoan myynnin kasvamisesta Suomessa. Edellisen vuoden aikana luomuruoan myynti on kasvanut 13% ja vuodesta 2011 lähtien 90%.

Mielestäni tämä on hyvä uutinen. Kaikki luomuruoat mitä olen itse syönyt ovat olleet vallan hyviä. Ne ovat hieman erilaisia koostumukseltaan, mutta paljon paremman makuisia. Hyvän maun lisäksi ne ovat ympäristöystävällisempiä, kuin tavallinen arkiruoka. Luomutuotteet ovat yleensä Suomessa tuotettuja ja tulevat kauppaan sen lähialueilta ilman pitkiä kuljetusmatkoja esimerkiksi rekalla, lentokoneella tai laivalla. Näin syntyy vähemmän hiilidioksidipäästöjä.

Luomutuotannossa mahdolliset eläimet saavat elää vapaana eikä häkeissä. Esimerkiksi normaaleissa kanaloissa kanat elävät ahtaissa häkeissä, miten sattuu. Luomukanat elävät rajatulla alueella vapaasti. Rajattu alue voi olla yksi iso halli tai ulos rajattu aitaus. Vapaasti elävät kanat eivät kärsi elämänsä aikana paljoakaan. Häkkikanaloita on Suomessa enemmän kuin luomukanaloita. Toivottavasti luomukanaloista tulee suositumpia kuin häkkikanaloista.