Ylellä 8.10.2018 julkaistussa uutisessa “Luomuruoan myynti kasvoi reilusti- markkinaosuus edelleen vaatimaton” kerrotaan luomuruuan kasvavasta suosiosta, mutta kuitenkin luomun edelleen matalasta markkinaosuudesta. Luomuruuan kysynnän arvioidaan kasvavan tulevaisuudessa etenkin nuorten keskuudessa. 

 

Luomuruuan kysynnän kasvu on hyvä asia, sillä sitä ostamalla tukee eläinten parempaa hyvin vointia ja myös lähialueen pieniä maatiloja, jotka eivät ehkä pärjäisi kilpailussa taloudellisesti ilman luomu tuotantoa. Luomun positiivisia vaikutuksia löydetään myös suuremmasta näkökulmasta katsottuna. Luomu ruoka hillitsee ilmastonmuutosta ja edistää hyvinvointia, jolloin valtion ei tarvitse käyttää niin paljon varoja esimerkiksi ympäristön puhdistamiseen.

   

Nuorten keskuudessa luomu voi olla suosittua, koska heillä ei ole vielä niin paljon kulutus tottumuksia tai heillä ei mene rahaa asuntolainoihin tai perheen elättämiseen. Suuremmilla perheillä kuitenkin tuotteen hinta vaikuttaa, mitä tuotteita ostetaan. Luomu on pääasiassa kalliimpaa verrattuna tavallisiin tuotteisiin.  Mielestäni luomutuotteiden hintoja pitäisi saada laskettua esimerkiksi valtion tukirahoilla, jotta jokaisella olisi mahdollisuus ostaa halutessaan myös luomuruokaa.