Asuntolainojen korkojen nousu puhuttaa tällä hetkellä suomalaisia. Ylen 29.9.2018 julkaistussa uutisessa "Olli Rehn: Asuntolainojen korot nousevat ensi vuoden syksyllä" kerrotaan Pankin pääjohtaja Olli Rehnin näkökulma aiheesta.

 

Uutisessa kerrotaan siitä, että Olli Rehnin asuntolainojen korot alkavat nousta todennäköisesti ensi vuoden syksyllä. Suomessa asuntomarkkinat ovat suhteellisen hyvällä mallilla, mutta Rehnin mukaan huolenaiheena ovat alueelliset eriytyneet asuntomarkkinat ja kasvaneet taloyhtiölainat. EKP:n mukaan ohjauskorko pysyy ennallaan ainakin ensi kesän yli. Tämän jälkeen on odotettavissa asteittaista nousua. Tämä tulee heijastumaan etukäteen asuntolainojen koroissa.  Suomalaiset ovat nykyään velkaantuneempia kuin koskaan. Rehn toivookin, että jokainen talous tarkistaa, että kykenee tulevaisuudessa maksamaan omat lainansa.

 

Mielestäni on hyvä, että asiasta kerrotaan ja ihmiset voivat varautua tulevaan korkojen nousuun. Nousuun meistä kukaan ei voi vaikuttaa, mutta tällaisella tiedottamisella kotitaloudet voivat varautua tulevaan. Velkaantuminen ei ole kovinkaan hyvä asia mielestäni, mutta niin kauan kun ihmiset kykenevät maksamaan omat lainansa pois, en näe siinä ongelmaa.

 

https://yle.fi/uutiset/3-10430328