Taloussanomien julkaisemassa uutisessa (S-ryhmä saattaa palkata uusia “turvamyyjiä” -työpaikat eivät lisääntyisi, kulut vähenisivät, 8.10) kerrotaan siis siitä, että S-ryhmä aikoo palkata turvamyyjiä, eli myyjiä, jotka toimivat samalla vartijoina. Turvamyyjien myötä S-ryhmän kulut vähenisivät, kun ei tarvitsisi palkata myyjiä ja vartioita erikseen. 

 

Minun mielestäni turvamyyjät ovat hyvä idea, koska tuolloin vartijoiden työt eivät oli pelkkää seisoskelua, vaan olisi muutakin tekemistä. Kaupassa saattaisi olla turvallisemman tuntoista asioida, kun tietää, että koko ajan joku vartio paikkaa. Myös kassaryöstöt saattaisivat vähentyä, kun myyjällä on valtuuksia estää ryöstön tapahtumista ja puolustaa itseään. 

 

Kutenkin mielestäni turvamyyjällä olisi aika paljon vastuuta. Jos turvamyyjän vastuulla on koko kauppa vartioimisesta myyntiin saakka, kuka voi taata, että kiireen keskellä turvamyyjä kerkeäisi hoitaa kassan ja saada näpistelijät kiinni. Näpistämisestä saattaisi tulla helpompaa, jolloin jotkut käyttäisivät tilannetta hyväksi 

 

Toisaalta taas vartija kassalla saattaa tuoda enemmän painetta varastamiselle, jolloin se saattaisi vähentyä. Kaikella on puolensa, niin kuin myös turvamyyjien palkkaamisessa.