Iltasanomien julkaisemassa talousuutisessa (Hoitokotien hinnat hämmästyttävät: ‘’Raha kelpaa, mutta asukkaita kohdellaan kuin roskaa’’ 15.10.2018) verrataan tehostettua palveluasumista vanhainkoteihin sen hinta-laatusuhteen takia.  

 

Iltasanomien mukaan tehostettu palveluasuminen maksoi viime vuonna noin 172 euroa vuorokaudessa eli 5332 euroa kuukaudessa. Monet vanhukset eivät voi yksinkertaisesti maksaa sellaisia summia mitä yksityiset hoitopalvelut vaativat. Hoitopalveluiden hinta ei ole kuitenkaan ainut haukuttu asia sillä vanhusten kohtelu, hoitaminen sekä ruoka ovat saaneet vielä enemmän kritiikkiä eli hinta-laatusuhde on aivan pois raiteiltaan.  

 

Mielestäni vanhustenhoitopalveluiden hintaa pitäisi laskea, sillä monella vanhuksella ei ole oikeasti varaa maksaa kalliita hoitokoteja. Jos hintoja ei lasketa niin hoidon laatua on pakko parantaa. Se ei ole oikein, että vanhuksia kohdellaan kuin roskaa varsinkaan missään kalliissa yksityisissä hoitokodeissa joista on maksettu ja oletetaan sitä parasta mahdollista hoitoa mitä sillä rahalla voi saada. Mielestäni siis hintoja pitäisi laskea tai työntekijät koulutettaisiin paremmin, että vanhuksilla sekä vanhuksen läheisillä olisi mukavampi ja turvallisempi olo.