Raisa Pölläsen kirjoittamassa uutisessa: “Käteisen rahan käyttö hiipumassa –Suomen Pankki: Käteinen nousee arvoonsa häiriötilanteissa (YLE 30.10.2018)” Uutisessa käsitellään käteisen rahan käytön hiipumista ja sitä myötä sähköisen rahan käytön kasvua. 10-vuodessa käteisen rahan käyttö on vähentynyt huomattavasti.  

Uutisessa haastateltiin Suomen Pankin rahahuolto-osaston osastopäällikkö Päivi Heikkistä. Hän kertoo, että käteinen raha helpottaa arjen talouden hallintaa.  Joillekin voi tietysti olla helpompaa seurata rahan menoa käteistä rahaa käyttäessä. Itse ainakin pystyn helposti seuraamaan tilinsaldoani puhelin sovelluksen avulla.  

Mielestäni sähköisen rahan käyttö on paljon helpompi ja nopeampi vaihtoehto. Tietenkin häiriötilanteissa käteinen raha on ainoa vaihtoehto maksaa kuten uutisessakin mainitaan.  Siksi onkin hyvä olla käteistäkin rahaa aina mukana.  

Käteisen rahan käyttöön on tietty luotta aina. Sen verran kuin sinulla on käteistä mukana sen verran pystyt ostamaan sillä. Välillä voi käydä kortilla maksaessa siten, että sinulla ei ole tarvittavaa määrää rahaa kortilla tai päivän maksimi käyttö on mennyt täyteen.