“Keskimääräisessä Lidlissä kuluu muovikasseja lähes kaksi kertaa niin paljon kuin K-kaupassa".  Helsingin Sanomomat.fi 10.10.2018. 

HS keräsi tiedot päivittäin kaupparyhmissä myydyistä ja jaetuista muovikasseista ja kävi ilmi, että keskimääräisessä Lidl-kaupassa muovikasseja käytetään huomattavasti enemmän kuin S- ja K-kaupoissa. 

Olen itsekin Lidlissä tai muussa ruokakaupassa käytyäni ajatellut kuinkahan paljon näitä muovikasseja käytetään päivittäin, kun pakkaa hedelmät muovipussiin ja kyseisen pussin vielä isompaan muovikassiin. Mielestäni muovikassien käyttöä tulisi vähentää. Muovikasseille erilaiset korvikkeet ovat hyviä vaihtoehtoja. Usea asiakas käyttää tai on käyttänyt samaa kauppakassia monta vuotta, mutta silti Lidleissä käytetään uutisen mukaan muovikasseja ja -pusseja päivittäin noin 226 000 kappaletta. 

Pieniä ostoksia varten harvoin viitsii ottaa omaa ruokakassia mukaan kotoa, mutta se olisi tarpeen muovikassien käytön vähentämiseksi. Esimerkiksi joissain K-Marketeissa myydään kaupan omia kangaskasseja, jonka voi ostaa halvalla omaan käyttöön. Lidleissä käy päivittäin paljon asiakkaita ja tämä vaikuttaa suureen muovikassien kulutukseen ja jos korvikkeita käytettäisiin, niin määrä vähenisi erittäin paljon.