Samuli Niinivuon kirjoittamassa uutisessa (S-ryhmä saattaa palkata omia “turvamyyjiä”, työpaikat eivät lisääntyisi- kulut vähentyisi.  IS 8.10.2018). Uutisessa kerrotaan, että S-ryhmän kauppoihin voi tulevaisuudessa tulla omia turvamyyjiä, jolloin erillisen vartiointiliikkeen vartijoita ei tarvitsisi. Turvamyyjän tehtävä on samanlainen kaupassa kuin normaalin henkilön, mutta siihen kuuluu myös vartiointi. S-ryhmä on lähettänyt osalle asiakkailleen kyselyn missä selvitetään asiakkaiden suhtautuinen mahdollisiin turvamyyjiin.  

 

Mielestäni turvamyyjien hankkiminen kauppaan on loistava idea, koska silloin kauppa säästää kuluissa, työ on kustannustehokasta ja asiakkaat tuntevat kaupassa olonsa turvalliseksi, sillä työntekijöillä on myyjän koulutuksen lisäksi myös turvallisuusalan koulutus.  Tämä mahdollinen uudistus voisi myös vähentää kaupassa tapahtuvia rikoksia, koska varkaat tietävät, että myyjät toimivat myös vartijoina.

  

Toisaalta myös uudistuksella on huonojakin puolia. Esim. Yksi ihminen joutuu tekemään kahden ihmisen työt, jolloin on kohtuulista, että myös hänen palkkaansa nostetaan.  Tässä herää kysymys onko oikeasti myymälässä turvallisempaa, kun työntekijä joutuu huolehtimaan turvallisuuden lisäksi myös myyjän tehtävistä. 

 

Mielestäni turvamyyjien palkkaaminen on loistava idea negatiivisistakin puolista huolimatta.